واکنش نبیه بری به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب-راهبرد معاصر

واکنش نبیه بری به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که تصمیم اتحادیه عرب برای بازگرداندن سوریه به این اتحادیه وحدت موضع عربی را تقویت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 08
کد خبر: ۱۸۳۰۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که تصمیم اتحادیه عرب برای بازگرداندن سوریه به آن، گامی صحیح در راستای یکپارچگی کشورهای عربی است.

 

نبیه بری تاکید کرد: این تصمیم برای چندین سال به تاخیر افتاد، اما گامی صحیح در راستای بهبود اوضاع کشورهای عربی است که تنها با اتحاد به دست می‌آید.

 

وی در ادامه افزود: بازگشت سوریه به کشورهای عربی و بازگشت عرب‌ها به سوریه جرقه امیدی برای آغاز همکاری جدید مشترک عربی است.

 

پیش از این نیز «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه دولت موقت لبنان اعلام کرد که که لبنان از نخستین کشورهایی است که خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شد و از همان ابتدا با تعلیق عضویت سوریه در این اتحادیه مخالفت کرد.ما معتقدیم اتحادیه عرب بدون سوریه ناقص است و این کشور یک عنصر اساسی در این اتحادیه محسوب می شود و بایدنقش سابق خود را ایفا کند.

 

«جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان نیز اعلام کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب یک پیروزی برای این کشور محسوب می‌شود و لبنان در روند سیاسی بازگرداندن دمشق به اتحادیه عرب ، مشارکت داشته و باید در روند بازسازی سوریه نیز نقش فعال داشته باشد.

 

روز گذشته «احمد الصحاف»، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق از موافقت کشورهای عربی مبنی بر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خبر داد و گفت که وزیران خارجه کشورهای اتحادیه عرب با بازگرداندن کرسی سوریه به این کشور بعد از 12 سال موافقت کردند. آنچه که بغداد در طول سال‌های دراز برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب انجام داده بود، امروز نتیجه داد و این اقدام به نفع امنیت منطقه و امنیت سوریه خواهد بود.

 

وزارت خارجه سوریه با استقبال از نشست فوق العاده روز گذشته اتحادیه عرب در سطح وزیران خارجه در قاهره و اعلام رسمی بازگشت سوریه به این نهاد پس از دوازده سال در بیانیه‌ای اعلام کرد: رویکردها و تحولات مثبتی که در حال حاضر در جهان عرب جریان دارد، به نفع تمام کشورهای عربی و تحقق ثبات و امنیت و رفاه ملت‌هایش است.

 

بر اساس این بیانیه، سوریه به عنوان عضو بنیانگذار اتحادیه عرب بار دیگر بر موضع خود مبنی بر ضرورت تقویت همکاری و فعالیت مشترک عربی تاکید و اعلام می‌کند که مرحله آتی مستلزم رویکرد عملی و موثر و سازنده در زمینه دوجانبه و جمعی مبتنی بر اصل گفتگو و احترام متقابل و منابع مشترک امت عربی است.

 

اتحادیه عرب آبان سال 90 (2011) دولت سوریه را به سرکوب مخالفان متهم کرد و با هدف حمایت از مخالفان، عضویت این کشور را در این اتحادیه لغو کرد . این اتحادیه قصد داشت که در گام بعدی کرسی سوریه را به مخالفان واگذار کنند./ تسنیم

ارسال نظر